Kijken naar wat wél lukt

Het is zover, onze trainingen Positief Persoonlijk Leiderschap gaan van start! Trainingen speciaal ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met trauma/PTSS. Een doelgroep die de collega’s van In De Buitenlucht persoonlijk aangrijpt en boeit. Zij maakten van dichtbij mee wat trauma met een mens doet. Ze hebben veel scholing gedaan en hun kennis ingezet om een training te ontwikkelen die écht anders is. Waar ze het meest trots zijn, is dat de training prikkelarm is. Dat is bijzonder, want als je prikkelgevoelig bent is een scholing volgen vaak niet te doen. Door de afwisseling in het programma, de buitenlucht, de rustmomenten en de continue aanwezigheid van twee trainers kunnen ze nabijheid en veiligheid bieden.

De rode draad door deze trainingen is positiviteit. Zweverig? Simpel? Zeker niet! Voor de trainers van In De Buitenlucht betekent positiviteit dat ze kijken naar wat er is. De blik is gericht op de toekomst en we gaan aan de slag om te komen tot dat wat iemand wil bereiken. Het gaat er tijdens de trainingen dan ook niet zozeer om wát je hebt meegemaakt, maar juist hoe je je leven inricht met wat je hebt meegemaakt.

Door positiviteit blijf je in beweging en kun je zelfstandig stappen blijven maken. Deze mindset leren mensen bij In de Buitenlucht, in een omgeving die past bij de doelgroep. Zo beperken we in de training prikkels, trainen we buiten in het groen, doseren we informatie en bieden we rustmomenten tijdens een training. De trainers zijn deskundig en snappen hoe een getraumatiseerd brein werkt. Ze hebben zelf ook ontdekt dat kijken naar wat wél lukt en wat wél kan de sleutel is naar succes.

Positief Persoonlijk Leiderschap. Dat is de focus en het doel van de nieuwe trainingen. “Voor ons betekent het dat we mensen ondersteunen bij een positieve kijk op zichzelf en hun wereld. We gunnen ze rust, grip en regie en zorgen ervoor dat ze lichter naar huis gaan dan dat ze ’s ochtends zijn gekomen.”

 

Benieuwd of deze training ook iets voor jou is? Neem gerust contact met ons op. 

 

Team

We geven je een blijvende herinnering en praktische handvatten om na activiteiten in de buitenlucht ook thuis gemotiveerd en met nieuwe moed zelfstandig de volgende stappen te zetten in gezondheid en persoonlijke ontwikkeling

w